Farmacie veterinară Obor - cumpără online medicamente veterinare

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0762 071 001
ingrijirea parului la cabaline, sampon cabaline, sampon cai extracte naturale, sampon de cal, sampon Herba-Vital, sampon pentru cabaline, sampon pentru cai, sampon pentru cai in cosmetica

Șamponul pentru cai, de la produs veterinar la soluție miraculoasă pentru un păr frumos și sănătos

Orice pasionat de echitație și/sau de creșterea cailor știe că îngrijirea acestor frumoase animale este foarte importantă pentru ca acestea să facă performanță. Din acest proces face parte și îngrijirea de bază, care presupune o igienă adecvată. Curățarea părului și a pielii de praf, mizerie și transpirație asigură sănătatea acestea și prevenirea unor afecțiuni ale pielii care sunt mai dificil de tratat. Într-adevăr, deși avem impresia că numai oamenii se pot ”lupta” cu mătreața, și părul cailor poate fi afectat de mătreață, care cauzează mâncărimi și iritații ale pielii.

În plus, pe lângă faptul că se face o igienă corespunzătoare, șamponul special pentru cai face ca părul acestora să fie frumos și strălucitor. Ori de câte ori ați admirat câte un exemplar frumos la expozițiile de cai, acest fapt se datorează faptului că respectivul animal este foarte bine îngrijit din toate punctele de vedere. Chiar și cei care iau lecții de echitație la centrele speciale sunt încurajați să contribuie la igiena acestora, pentru că spălatul și țesălatul sunt activități foarte relaxante și plăcute pentru cai, ceea ce întărește legătura dintre cal și călăreț.

Ce trebuie să știi despre șamponul pentru cai

Așa cum spuneam și mai sus, șamponul pentru cai este de nelipsit din igiena regulată a acestui animal. Cum însă caii au pielea destul de sensibilă, predispusă la apariția iritațiilor, este de indicat să folosiți un șampon pe bază de ingrediente naturale, care este blând și eficient pentru a asigura o bună îngrijire a pielii și a părului. Extractele din plante conțin multe elemente nutritive care combat căderea părului și conferă un luciu frumos.

Șamponul pentru cai conține în general extracte de mușețel, brusture, mesteacăn, coada calului, nuc și urzică. De altfel, aceste ingrediente naturale le regăsim și în foarte multe șampoane pentru uz uman.

Șamponarea corectă se realizează astfel: se aplică produsul pe pielea umedă, se lasă să acționeze timp de cîteva minute, iar apoi se se clătește bine cu apă călduță. Se repetă procedeul dacă este necesar (în cazul în care nu s-a îndepărtat bine toată murdăria).

În plus, este bine ca șamponul pentru cai să aibă și efect dezodorizant, pentru a se elimina mirosurile neplăcute.

Șamponul pentru cai – folosit și pentru părul nostru?

Șamponul pentru cai a devenit încet dar sigur un secret de frumusețe pe care foarte multe persoane îl păzesc cu strășnicie. Se presupune că acest șampon a fost folosit pentru prima dată de către crescătorii de cai din Africa de Sud, după ce au observat efectele sale asupra cailor, dar cert este că, folosirea acestui produs s-a răspândit rapid, demonstrându-și eficacitatea chiar și pentru părul uman prin recomandări făcute pe diferite forumuri și bloguri de specialitate. În curând vedete precum actrițele Jennifer Aniston sau Sarah Jessica Parker, care erau mereu pe lista celebrităților cu cel mai frumos păr, au declarat că folosesc șampon pentru cai.

Dar, până la urmă, se poate folosi sau nu acest șampon și de către oameni? Răspunsul este că, la fel ca în cazul oricărui alt produs cosmetic, rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Pentru unele persoane, șamponul pentru cai este cea mai bună descoperire în materie de îngrijire a părului pe care și-ar fi putut-o imagina vreodată, pe când alte persoane au remarcat că acest șampon este mai dur și usucă prea tare părul. În principiu, se folosesc aproximativ aceleași ingrediente pentru ambele tipuri de șampon, iar dacă alegeți un șampon care conține în mare parte extracte naturale și mai puține substanțe chimice, acesta nu este dăunător pentru păr, ba chir din contră, conține substanțe nutritive pentru epidermă și pentru firul de păr. De fapt, atât firul de păr uman, cât și cel al cabalinelor au un pH similar, singura diferență fiind faptul că șamponul pentru cai este mai concentrat și are un efect degresant mai puternic.

Cele mai bune rezultate se obțin prin folosirea alternativă a acestui șampon cu un șampon obișnuit și prin aplicarea unui balsam pentru păr, pentru a preveni asprirea firelor de păr.

Unul dintre cele mai populare șampoane pentru cai este Herba-Vital, deoarece este un șampon pe bază de extracte din plante naturale, care conține agenți emolienți și substanțe nutritive, necesare pentru un păr sănătos, care nu se rupe ușor. Printre principalele sale efecte se numără și combaterea mătreții. Acest șampon pentru cai se găsește în farmacia veterinară Veterinaro.ro în ambalaje de 200 ml sau de 1 l.

Mai vechi

Bine ați venit pe noul blog Veterinara!

Mai noi

Deparazitarea animalelor de companie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont
Categorii