Farmacie veterinară Obor - cumpără online medicamente veterinare

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0762 071 001
Cum pregatim cainele pentru calatoriile cu masina

Cum pregatim cainele pentru calatoriile cu masina

Pentru unii caini, calatoriile cu masina pot genera anxietate maxima. O combinatie de frica si confuzie in legatura cu ce se intampla ii poate cauza companionului necuvantator neliniste, tremuraturi sau chiar voma. In cazul oamenilor, se numeste rau de masina sau rau de miscare, care e cauzat de o problema a urechii interne. In cazul cainilor, raul de miscrare este de regula o reactie exagerata la frica si anxietatea provocate de zgomotul masinii, miscare. etc. Daca si companionul tau ar prefera sa fie oriunde altundeva decat in masina, iata cum il poti ajuta sa depaseasca frica de masina:

  1. Obisnuieste-ti treptat cainele cu interiorul masinii. Urcati impreuna in masina si vorbeste cu el. Incearca sa creezi o atmosfera vesela. Nu porni masina, doar stai cateva minute cu cainele si transforma momentul intr-o experienta pozitiva. Repeta aceasta experienta de cateva ori, cu diferite ocazii. Incearca sa ii dai de mancare in interiorul masinii. Daca animalul de companie nici nu vrea sa auda de intrat in masina, plaseaza-i mancarea in apropierea vehicolului.
  2. Obisnuieste-ti cainele cu masina in miscare. Repeta experienta de la punctul 1, atat doar ca de data aceasta porneste masina. Odata ce cainele s-a obisnuit cu o masina in miscare, el va deveni din ce in ce mai sigur pe el si frica de masina se va risipi. Mareste gradual distanta parcursa cu cainele in masina. Masina poate deveni un loc in care i se da mai multa atentie.
  3. Asigura-te ca opresti masina la fiecare 2 ore de mers si ca iti scoti cainele la o scurta plimbare. Asta ii va permite comanionului tau sa-si faca nevoile asa ca poti sa ii dai apa pe timpul calatoriei. Mai mult, prin aceste scurte plimbari, isi va putea intinde picioarele si va scapa de plictiseala din interiorul masinii. Daca durata voiajului depaseste doua ore, atunci inainte de a porni la drum animalul de companie trebuie sa faca mult exercitiu fizic.
  4. Impacheteaza-i cele necesare cainelui tau cand faceti calatorii lungi cu masina. Apa, mancare, lesa si cateva dintre jucariile lui preferate ii vor crea un mediu mai familiar. Pentru siguranta animalului de comanie, o centura, un cos  sau un scaun special pentru el ar fi potrivite pentru a impiedica un eventual accident. Cand este obisnuit de mic cu masina, cainele poate  deveni un excelent tovaras de calatorie asa ca merita sa faceti trainingul impreuna pentru a depasi starea de anxietate initiala. In plus, e bine stiut ca vacantele sunt mai distractive cand esti alaturi de cel mai bun prieten. O planificare temeinica si cateva precautii de siguranta vor face calatoria mai placuta, atat pentru tine, cat si pentru caine.

Noaptea pe drum

  • Asigura-te ca hotelul sau pensiunea la care innoptati accepta animale de companie in camera. Afla despre taxele si politica locului de cazare in legatura cu animalele de companie inca din momentul in care faci rezervarea.
  • Dupa o zi intreaga de calatorit, si tu si comanionul necuvantator aveti nevoie sa va intindeti putin picioarele inainte de culcare. O alergare usoara, un joc sau o vizita in imprejurimile hotelului va va ajuta sa dormiti mai bine.
  • O jucarie de mestecat inainte de culcare va calma cainele si il va face sa adoarma mai repede.
Mai vechi

Secretul unei blani stralucitoare sta in mainile tale

Mai noi

Cum afecteaza fumul de tigara animalele de companie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont
Categorii