Farmacie veterinară Obor - cumpără online medicamente veterinare

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0762 071 001
Secretul unei blani stralucitoare la animale

Secretul unei blani stralucitoare sta in mainile tale

Poti sa-ti dai seama de starea generala de sanatate a unui caine uitandu-te cu atentie la blana si la pielea lui. Pornind de la premisa ca un caine  sanatos e un caine frumos, putem spune ca blana ingrijita si stralucitoare e un indicator puternic ca animalul de companie este in cea mai buna forma.

Cum arata o blana sanatoasa

  • O blana sanatoasa ar trebui sa fie flexibila si neteda, chiar si in cazul unor caini cu blana mai aspra, cum sunt terrierii. Daca textura este mai degraba uscata sau sarmoasa si firele de par sunt terne, lipsite de stralucire si despicate (da, si cainii au fire despicate la varfuri) atunci e cazul sa te ingrijorezi.
  • Blana cainelui tau trebuie sa miroasa bine, chiar si atunci cand nu este proaspat ingrijita cu produse cosmetice. De fapt, daca blana cainelui este uscata si bine ingrijita, chiar daca a fost spalata cu o luna in urma, tot nu ar trebui sa miroasa.  Un miros acru este un semnal ca bacteriile au spart bariera de protectie naturala a pielii.

Ce mentine blana sanatoasa

Cel mai important factor in cresterea unei blani minunate este o nutritie bogata in acizi grasi si in carne (vita, miel, pasare sau peste). Asta inseamna ca primul ingredient listat pe eticheta mancarii pentru caine trebuie sa fie carnea, nu porumbul, graul, orzul sau orezul.  Pentru un plus de stralucire, unii nutritionisti recomanda sa amestecam o lingurita de ulei vegetal in mancarea cainelui, o data pe zi. Periajul ar trebui sa fie parte din rutina zilnica de ingrijire a cainelui. Daca nu ai timp sa-l periezi zilnic,  este suficient un periaj temeinic de 3-4 ori pe parcursul unei saptamani. Periajul nu numai ca este premisa unei bune igiene, ci intensifica circulatia la nivel cutanat si indeparteaza celulele moarte si impuritatile. Ca instrument de periaj,  o perie echipata cu bumbi la fiecare capat de metal este ideala, rezistenta si non invaziva. In cazul unui caine cu blana scurta ( doberman, dog german, labrador ) o perie tip trimmer este perfecta. Asigura-te ca periezi cainele atat in sensul cresterii firelor de par, cat si in sens invers. Suplimentele alimentare s-ar putea sau nu sa ajute. Daca blana cainelui nu arata pe cat de bine ti-ai dori, incearca sa-i schimbi alimentatia. Daca nici asta nu functioneaza, un veterinar te poate indruma daca are rost sa ii administrezi cainelui omega 3 sau alt tip de suplimente cu acizi grasi esentiali. O imbunatatire substantiala se va observa doar dupa cateva saptamani sau chiar luni.

Naparlirea

Naparlirea nu este neaparat un semnal de alarma. Chiar daca poti aduna ghemotoace de par dupa cainele tau, atata vreme cat blana este cat de cat deasa, fara portiuni fara par, naparlirea este in limite normale. Cainii care isi petrec mare parte a timpului in aer liber au tendinta sa naparleasca primavara si toamna, iar cei care traiesc inauntru naparlesc tot timpul, indiferent de anotimp. Indiferent daca naparlirea este cauzata de hormoni, factori de mediu, stress sau alimentatie, cert este ca intreg procesul de crestere , naparlire si regenerare e parte din ciclul de viata a blanii canine. Cea mai buna strategie pe perioada naparlirii este sa te asiguri ca aspiratorul functioneaza cum trebuie.

Cand e cazul sa vizitati veterinarul

Daca observi oricare dintre urmatoarele semnale, se impune o vizita la veterinar:

  • O schimbare semnificativa in ce priveste blana sau pielea cainelui
  • Aparitia parazitilor
  • Rani deschise
  • Semne ale unei infectii a pielii
Mai vechi

Alimentația și îngrijirea puilor de găină

Mai noi

Cum pregatim cainele pentru calatoriile cu masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont
Categorii