Farmacie veterinară Obor - cumpără online medicamente veterinare

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0762 071 001
Urinarea in locuri improprii la pisici. Cum putem corecta acest comportament?

Urinarea in locuri improprii la pisici. Cum putem corecta acest comportament?

Capricioase si temperamentale prin insasi natura lor, pisicile obisnuiesc sa-si exprime nemultumirile prin micile rautati cu care ne intampina de indata ce trecem pragul locuintei. Urinarea in locuri improrii, cum ar fi perechea preferata de pantofi, lenjeria de pat sau covorasul din baie este doar un alt mod de a ne comunica micile lor frustrari. Urinarea in afara litierei este una dintre cele mai obisnuite probleme pentru proprietarii de pisici. Iata cateva motive pentru urinarea in afara litierei si cateva sfaturi care ii vor descuraja in scurt timp acest comportament:

  1. Litiera nu este curata sau pur si simplu nu le place sau sunt mai multe pisici care impart aceeasi litiera (regula este sa achizitionezi o litiera in plus pentru fiecare pisica, daca ai doua pisici, au nevoie de nu mai putin de 3 litiere)
  2. Pisica poate avea o infectie a tractului urinar- trebuie sa-i faci o analiza urinara la medicul veterinar pentru a descoperi o posibila infectie. Se vor face investigatii daca nu cumva este vorba despre o bacterie si astfel se va administra antibioticul corect. De asemenea, pisicile care sufera de diabet pot urina in cantitati mari in afara litierei.
  3. Cistita sau Stresul- Pisicile urineaza cu greu si in cantitati mici si uneori se poate observa sange in urina (urmele de sange in urina pot indica si prezenta unei infectii, asa ca se impune o analiza a urinei pentru a determina cauza exacta). Stresul, pe de alta parte, poate influenta urinarea in locuri improprii la pisici. Cauzele stresului pot fi prezenta altor pisici, stresul din locuinta, schimbari in interiorul locuintei sau lipsa miscarii si a afectiunii din partea stapanului.
  4. Comportament cauzat de frustrari. Pisicile nefericite au tendinta sa urineze normal, fara urme de sange, cu urina in cantitati normale, dar in locuri improprii. Este un semnal ca pisica isi disputa un teritoriu in fata altor pisici sau a unor persoane noi, sau ca se simte amenintata de pisicile din afara sau din jurul locuintei. Acest tip de comportament este generat de stres si la o analiza se va vedea ca urina este in parametri normali.

Diagnosticare- o analiza temeinica a urinei, a culturii de bacterii si un test de sensibilitate a urinei sunt esentiale petru a determina cauza unei urinari in locuri improprii. Se vor efectua si teste de sange pentru a determina starea de sanatate a rinichilor si daca pisica sufera de diabet.

Ce poti face pentru a corecta acest comportament:

  1. Asigurarea libertatii de miscare. Pisicile au nevoie de miscare si de un mediu interesant in care sa se desfasoare, cu locuri in care sa se simta in siguranta (mici corturi sau cutii de carton). Multe jucarii risipite prin camera le vor alunga stresul.
  2. Daca veterinarul decide ca pisica are o infectie a tractului urinar, vor urma 2 sau 3 saptamani de antibiotice. Apoi, urina va fi din nou analizata, pentru a determina daca infectia a disparut. Daca pisica sufera de diabet, va fi tratata cu insulina.
  3. Regimuri speciale pot fi recomandate pentru pisicile care prezinta cristale in urina. Pisica va trebui sa tina acest regim toata viata pentru a preveni reaparitia acestor probleme.

Arata-i pisicii tale toata afectiunea pe care o merita. Nu te supara pe ea! Ele nu cunosc alta modalitate de a se exprima cand sunt nefericite sau cand au nevoie de ajutor. Daca te superi pe ele, nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile.

Mai vechi

Cum afecteaza fumul de tigara animalele de companie

Mai noi

Bine ați venit pe noul blog Veterinara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont
Categorii